Om Johan

Hej och välkommen!

Johan heter jag och är uppvuxen i Småland och efter att ha spenderat 18 år i Nässjö, renoverat en familjegård och prövat på livet som skogsarbetare i skogarna strax norr om Astrid Lindgrens Vimmerby så påbörjade jag e n KY-utbildning i metropolen Hultsfred som var riktad mot videokodning och optimering av video på webben.

Genom den utbildningen fick jag en praktikplats på MTV och flyttade till Stockholm.
De senaste åren har jag arbetat hos MTV och förbättrat mina kunskaper inom videoproduktion, bildredigering, webboptimering av video, projektarbete och bearbetning av copy.

Jag har gått från att arbeta med att förse MTVs mobila plattform med innehåll till att ansvara för innehållet på den svenska hemsidan och sedan 2 år tillbaka har jag titeln Online Producer och agerar webbredaktör samt producent för MTV.SE och ansvarar för allt innehåll på hemsidan.

Dagligt jobb involverar att skriva nyheter, redigera och bearbeta bildmaterial, skapa grafiska teman samt siteskins för premiärer och evenemang, videoredigering och komprimering av showmaterial, skapa tävlingar, enklare micrositer, skriva och skicka ut Nyhetsbrev samt sköta sociala medier som Twitter och Facebook. Jag jobbar i ett flertal olika CMS:er och admingränssnitt men även enklare HTML-kodning förekommer.

Jag jobbar dagligen i Photoshop, Episode Pro och Final Cut och har extremt lätt för att lära mig nya programvaror samt CMS.
Jag har under mina år på MTV lärt mig att jobba i både små lokala team och även med stora internationella team med 100-tals involverade.

MTV har alltid kunnat lita på att jag har rott hem det jag ställts inför, oavsett om det varit att skriva hyllningstexter till Michael Jackson efter hans död, skriva programtexter eller om det var att sköta scenkameran under Lady Sovereign konsert på Way Out West.

Jag har god erfarenhet av att producera, rodda, filma, redigera, koda och publicera videomaterial optimerat för webb och mobil och tycker att det är stimulerande och roligt att kunna göra stora delar av projekt på egen hand.

Både genom min utbildning och mina år på MTV har jag blivit van vid korta deadlines, högt arbetstempo och blivit självgående och inte rädd för att ta egna initiativ eller tvingas vara kreativ på beställning.

Jag är duktig på att koordinera och prioritera bland mina uppgifter då jag är van vid att arbeta med ett flertal projekt samtidigt och jag älskar problemlösning.